onsdag 3 juni 2015

Funkaforum

Idag har jag och min arbwtsterapeut besökt centrum,för hjälpmedel och deras Funkaforum. Det är ett öppet forum som man kan komma och besöka om man har frågor om olika hjälpmedel. Vårt syfte var dels att diskutera litw kring synkning av olika datasystem och mobilsystem, PC,Mac,android och iPhone, ja slår man ihop jobb och privat så använder jag alla olika:-) pratade också om appar för handling. De föreslog någonting så enkelt som ICAs app, då kan man scanna streckkoden exempel på mjölkpaketen i kylskåpet, då läggs artikeln till i handlingslistan. Smidigt verkar det, får bara testa ju hur det funkar i praktiken. Diskuterade också kring pauser i vardagar arr jag måste få in detta mer naturligt. Skall få en timstock med intervallerna 15, 30, 45 och 60 minuter. Då kan jag ställa in den att exempelvis köra Max 30 minuter och sedna bli påmind om att ta en paus. Tror att detta kan fungera, dock är det tyvärr väntetid på att få hjälpmedel, de hinner från företaget inte producera timstockar i samma tempo som behovet, exakt väntetid vet jag inte men får se... 

2 kommentarer:

  1. Lägg in en påminnelse i mobilen tills du får timstocken så har du koll på raster och tider... Kanske finns en app med samma funktion?

    SvaraRadera
  2. Ja, det går att använda mobilen med alarm, även finns det app som timstock att använda. Dock kan jag om jag använde timstocken i mobilen inte använda mobilen till något annat under tiden för då bryts tidsräkningen, lite synd..

    SvaraRadera