torsdag 19 mars 2015

Kontakter vid en diagnos

Har gått ganska exakt två månader sedan jag fick min diagnos, två månader som varit ganska turbulenta, mycket tankar, känslor, kontakter att ta och så vidare. Har varit en rad kontakter hit och dit och jag började för "skojs" skull fundera över alla kontakter jag idag har i och med min asperger och de andra funktionsnedsättningarna. Efter en snabb fundering kom jag fram till dessa

- Läkare på vårdcentralen (träffat flera olika där)
- Läkare på dövpsykiatrin (två olika)
- Läkare på hörselvården
- Audionom
- Hörseltekniker
- Ci koordinator
- Psykolog på dövpsykiatrin (behandlande)
- Psykolog på dövpsykiatrin (back up)
- Sjuksköterska på dövpsykiatrin
- Arbetsterapeut på dövpsykiatrin
- Arbetsterapeutens handledare
- Psykologen i Asperger gruppen på Vuxen-hab
- Kuratorn i Asperger gruppen på Vuxen-hab
- Specialpedagogen i Asperger gruppen på Vuxen-hab
- Sjukgymnasten
- Försäkringskassan handläggare
- SoL handläggare
- LSS handläggare
- Personligt ombud
- Boendestöd (kommer igång inom en snar framtid och blir ca tre personer)
- Tolkcentralen för att få tolk till de olika mötena

När jag börjar räkna på detta inser jag att det är ett heltidsarbete bara att hålla i alla professionella kontakter, inte konstigt att jag känner mig trött och ibland även splittrad när de olika kontakterna drar åt alla håll. Bilden nedan illustrerar lite hur jag känner, att jag står där ensam på en del, men med alla professionella kontakter runt omkring. Vill dock betona att jag är tacksam för det stöd jag får, även om det kräver sitt av mi natt hålla allt igång. 


5 kommentarer:

 1. Nu har jag hittat hit! Har också aspergers syndrom. Jag har hel sjukersättning. Har jobbat väldigt lite eftersom det inte fungerat. Din blogg är jättefin! Jag älskar hästar. Men jag rider inte på grund av yrsel och höjdrädsla. Besöker gärna stallet.

  SvaraRadera
 2. Är en gift mamma och har två barn och vi bor på landet. Är 44 år.

  Ni kommer att få följa mitt liv som att vara annorlunda med diganoser m.m. & mitt liv. Jag är född -70, lever med min man och 2 barn, 6 hundar, Hundar är mitt liv, Utan dessa underbara varelser vore inte livet ett liv.

  Jag är en person som har svårt att möta ensamheten och inte ha någon att bolla mina tankar med. Jag behöver ha någon som orkar lyssna. Jag har vänner som jag känner jag inte vill tära på mer. De är vana vid mitt glada jag och det känns att jag vill kunna prata med människor som inte har förutfattade meningar och samtidigt kan ge mig perspektiv på mina tankar och funderingar.

  Vad jag gör på min fritid!
  Jag tycker om att hitta på saker på min fritid som allt från att träna, kolla film, äta något gott, åka någonstans, bara vara, ut i naturen, fiska, vad som helst helt enkelt. Det finns inget jag inte kan tänka mig att göra. Tycker om när det händer något eller inte på rätt sätt.

  Om den jag söker!
  Jag söker den som är villig att förstå, som har en drivkraft och är ärlig i sina avsikter och som kan värdesätta utbytet av tankar och goda råd. Någon som är rak och intresserad av att ge och ta.
  Vad vill jag göra med dig
  Det är svårt att säga, beror alldeles på personen i fråga. Ibland är det tillräckligt att prata, ibland att göra något roligt eller intressant. Sådant visar sig efterhand.

  Vilken kontakt är jag öppen för IRL - Träffas och umgås, Brevkontakt här på sajten, Chatt, Träffas på tu man hand, Träffas flera och hitta på nåt kul
  Etniskt ursprung Europeisk
  Önskad relation Vänskap, Endast vänskap, Onlinevän / Chattvän

  Läs gärna min blogg:

  miamiamia.bloggplatsen.se

  SvaraRadera
 3. Söker bloggvänner att byta tanka med om livet m.m.
  Välkommen att kika in i min blogg om du är gammal eller ny spelar ingen roll utan VÄLKOMMEN!

  SvaraRadera
 4. Så fråga vad du känner att du vill veta!
  Ni får gärna skiva vad ni vill läsa mer om eller om det är något annat ni känner att detta skulle jag var en sak du skulle kunna göra bättre och så. Det är ni som läser bloggen och då vore de kul om ni kom med era tankar och ideér också så kan jag möta er på hälfen liksom.

  Jag svarar på alla kommentarer i ett inlägg på söndag!

  SvaraRadera
 5. Hej Mia. Försökte hitta din blogg men lyckades inte. Skulle du vilja länka till den?

  SvaraRadera