tisdag 11 augusti 2015

Talet jag höll

Kära brudpar!
Äntligen har vi samlats här, denna dag, lördagen den åttonde augusti för att fira att Malin och Axel visar sin kärlek för varandra genom att gifta sig.

Det kommer hagla vackra visdomsord och gratulationer över er i dag. Talen kommer också att innehålla tips, förmaningar och en och annan avslöjande pinsamhet om ert förflutna. Själv vill jag påminna er om de små triviala händelserna i vardagen som ni bör uppmärksamma och älska.

Kramen. Ni vet, den där tillsynes obetydliga kramen i hallen efter en lång dag på jobbet. Väskan släpps på golvet, ett leende möter upp och frågar hur du haft det samtidigt som du får armarna runt dig innan du hunnit ta av dig jackan. Ja, någon som finns där och väntar när du kommer hem. Men också någon som kan ge en tröstande kram i svåra stunder. Njut av den kramen. Och framför allt: ge den kramen.

Doften. Ni vet, den där doften från din älskade när ni om vartannat lutar huvudet mot den andres axel i tv-soffan, medan fredagsfilmen flimrar förbi. Den där doften som finns kvar på kudden när den andre har gått upp. Njut av den doften.

Närheten. Ni vet, den där närheten när era händer möter varandra på promenaden. Den där sakta smekningen över kinden när du håller på att somna till den där filmen. Närheten som ni tar för givet. Glöm inte bort den.

Känslan. Ni vet, den där känslan som infann sig när ni insåg att känslorna fanns där för varandra. Första gången ni kom på er att sitta med ett leende mot varandra. När hösten kommer och tiden gått för fort, när allt känns på rutin. Blunda då. Förnim den gången, den känslan ni kände när ni insåg att ni ville ha varandra.

Det är de små simpla tingen som gör livet värt att leva.

Mina vänner. Höj era glas och tillsammans med mig i en skål för brudparet.

1 kommentar: