fredag 25 december 2015

Jul 2015

Nu har juldagen snart passerat vilket innebär att julen snart är över för detta året. Jsg gillar jul, främst för att få lite avbrott från vardagen några dagars ledighet umgås med familjen och följa vissa traditioner även om saker ändrats de senaste åren. Tidigare firade vi alltid med morfar på julaftons eftermiddag, såg på kalle anka bytte julklappar sina emellan och fikade. Morfar gick bort flera hösten vilket gör att den traditionen förändrats nu är det bara den närmaste familjen som sitter tillsammans under eftermiddagen.

Dock har vi kvar jullunch hos farmor och farfar som alltid. Traditionell gammaldags julmat med dopp i grytan och allt. Även om jag sällan doppar själv, är en tradition men vet inte om jag tycker det är så gott med dopp.

Kvällen firar vi hemma hos mina föräldrar då farmor och farfar kommer till oss för mat och klapputdelning. Tidigare hade vi massa julmat där på kvällen men vi har minskat ner rejält. Man orkar inte äta av allt och varför skall man äta sig övermätt. Nu är det enkelt med gröt på julafton och sen lite Janssons frestelse och omelett etc på juldagen. Känns som kraven och stressen på den "perfekta julen" minskat vilket känns bra även om jag i grunden är mycket för traditioner.

I år var även killen med och firat jul här nere i Hjo vilket givetvis uppskattats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar